tiistai 10. tammikuuta 2012

Talvi

Saatiin sentään talvi heti, kun vuosi vaihtui. On hieno asia, kun on sopivasti pakkasta ja maa lumen peitossa. Vähän jo pelotti, että saammeko kokonaan mustan talven. Lunta on vielä vähän, eivätkä jäät ole kovinkaan paksuja, koska ainakaan tänään en huomannut Tuomiojärven jäällä ainuttakaan pilkkijää. Rantojen lähellä varoen kuljin, enkä tietenkään lähtenyt hulluttelemaan. Jällä liikkuminen on todella mukavaa, mutta vasta sitten, kun sen voi tehdä huoletta, pahemmin pelkäämättä. Joku hiihtäjä oli jo uskaltautunut latunsa jäälle jättämään.

Talvikuvien otto on nyt alkamassa ja Mikro-Pc lehden vinkkejä kertailin. Näinkin niissä neuvottiin:
 -Talvikuva vinkit arktisten olojen ikuistajille. Lumen kuvaamisen perusasia eli kamera pitää pakottaa ylivalotukseen (jollei käytä erityistä kuvausohjelmaa). Kamera on aika tyhmä eikä tiedä kuvaavansa valkoista lunta. Jos kuvat perusasetuksilla, niin kuvat alivalottuvat.

Oheinen kuva on videoruutu, ja kaiken lisäksi kameran valkotasapaino oli pahasti pielessä, mutta siinä se nyt on vähän korjailtuna.

1 kommentti:

  1. Kävin veljen kanssa tutkimassa juuri jäätilannetta,koska haluaisimme laittaa verkot jään alle,mutta ei sinne vielä voi mennä.Aivan rannoilla kyllä kestää,mutta kahdenkaan verkon pituista jataa ei pysty laittamaan.Parempi pysyä vielä maalla!

    VastaaPoista