perjantai 27. tammikuuta 2012

Pakinaperjantai

Tasavallan presidentin valinnasta on tehty suuri show, kuin jokin tosi TV-ohjelma. Kahdeksaa ehdokasta kierrätettiin ympäri maan ja lehdet TV tekivät heitä jos jonkinlaisia juttuja. Gallupit kertoivat ehdokkaiden suosion äänestäjille, jotka sitten kävivät kirjallisesti vahvistamassa gallupin tuloksen. Kysyn vaan, eikö presidentin voisi valita pelkän gallupin pohjalta?

Nyt sitten vielä kahta eniten ääniä saanutta pompotetaan pari viikkoa. Gallup kertoo jo, että ei se järjestys siitä enää muutu, tai jos muuttuu pitää Suomessa tapahtua ihmeen. Onhan se mahdollista, mutta tuskin vaan tapahtuu. —Tää on taas tätä ajankulua, ja kuluuhan siinä rahaakin, mutta meneekö se hyvään tarkoitukseen? Monilla (n. 1,3 miljoonalla) on vaikea arpoa kahdesta ehdokkaasta kumpaa äänestää. Nyt on vaan lähes pakko, sillä olisi noloa jättää äänestämättä, tai jättää puhdas äänestyslippu ilman kummankaan ehdokkaan numeroa. Kolmaskin vaihtoehto on ainakin kahden äänioikeuden perheessä. Toinen voi äänestää kakkosta ja toinen toinen kutosta. Se on sitten perheen sisäinen laillinen sopupeli.

Mutta jos nyt olisi tyydytty vain yhteen äänestyskierrokseen, olisi asia ratkennut kerralla ilman taktikointia ja paljon pienemmällä vaivalla. Tuloksena on kuitenkin se, että Suomeen valitaan vain yksi presidentti, eikä tässä kisassa jaeta hävinneille kilpailijoille, kuin lohdutuspalkintoja.

2 kommenttia:

 1. Kyllä siellä eurot ovat löyhässä.
  On vallan mukavaa seurata kisaa. Miljoonat liikkuvat liukkaasti.
  Asia vain on sellainen - valittiin siihen jompi-kumpi - valta on otettu pois. Vaikka lupeessa on monta hyvää - mikään ei muutu - nohh... valitun elämänmuoto muuttuu - tili on varmaan melko iso.
  Sen Kunniaksi ottakaamme Presidettiä kupillinen - scool, prosit, kippis...!

  VastaaPoista
 2. Kuinkahan paljon loppujen lopuksi näillä vaalipuheilla,-kiertueilla ja -tempauksilla on merkitystä äänestäjiin??Niilläkin miljoonilla ois parempaakin käyttöä Suomessa samoin kuin Guggenheim-museoon uppoavilla rahamäärillä!En vastusta taidetta,mutta tällaisena ajankohtana pitäis harkiten heitellä miljoonia!!!!
  Mutta..otetaanpa kupillinen tai kaksi "Presidenttiä"odotellessa lopullista tulosta(kummastakin asiasta)!!´Serefe!

  VastaaPoista