maanantai 20. helmikuuta 2012

Nikkor-P Auto & 105mm f/2.5

Mielenkiintoista avata haasteblogi ja taas kerran yllättyä miten helppoa on löytää aihe haastekuvaan. Numeroitahan on maailma täynnä ja ensinnä tuli mieleen mitata ja ottaa kuva omasta vyötärön ympäryksestä. Toiseksi kävin mielessä objektiivieni polttovälejä.

Minulla on ollut erilaisia Nikon järjestelmäkameroita, vanhimpia runkoja olen myynyt, mutta monet objektiivit ovat jääneet koska ne ovat Nikonin tapaan aina kelvollisia uusienkin runkojen kanssa. Tämä 105mm lasi on varmaan 1970 luvulta. Itse olen ostanut sen käytettynä, joten en tiedä sen tarkkaa ikää. Ulkoisia kulumisen merkkejä siinä on, mutta linssipinnat ovat jokseenkin kunnossa, sillä UV-suodin ja linssisuojukset ovat olleet ainakin minulla huoella käytössä. Vähälle käytölle tämä käsitarkenteinen on jäänyt, mutta ei kuitenkaan kokonaan unholaan.
Jostain voisi varmaan selvittää mikä on linssin ikä. Myynnissä tämä ei ole, joten ostotarjouksia ei kannata laittaa. Nykyiset muovirunkoiset kevyet objektiivit tuskin ovat käyttökelpoisia 30 – 40 vuoden ikäisinä, kuten tämä vanhus on.       

7 kommenttia:

 1. Ihana! Vanhat kamerat ja objektiivit ovat niin --- ihania!

  VastaaPoista
 2. Mää oon niin huono noissa numeroissa mutta siis 105 mm sopii niin hyvin tähän haasteeseen !!!!

  Hauskaa maanantaita toivottaen !

  VastaaPoista
 3. Vanhat putket on kestäviä mutta painavia:)

  VastaaPoista
 4. Ei tarvinnut etsiä sataviitosta. Kuvaaminen kiinnostaa minuukin, mutten hallitse säätöjä. Joku kerta vaan pitäisi ruveta opettelemaan, tietysti ensin olisi ostettava jonkin muunlainen kamera, kuin pokkari, jollaisella kuvailen.

  VastaaPoista
 5. Mainio vastaus haasteeseen! Minullakin on Nikonin 105-millinen, mutta eipä tullut mieleeni.

  VastaaPoista