perjantai 24. helmikuuta 2012

Epäonnettomuus tai ...

Kuntaministeri Henna Virkkusen esittelemä kuntakartta on saanut tarpeettoman tylyn vastaanoton. Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi repi tuliterän kartan A-studiossa. Samoin tekivät monet muutkin kansanedustajat, osoittaen samalla melkoista piittaamattomuutta hallituksen suunnitelmia kohtaan.

Pihla
Jos ehdotus toteutuu, Suomeen jää 69 kuntaa. Onko sitten huono asia, tai kerrassaan hyvä sitä minun on vaikea tietää, koska paljolti riippuu miltä kannalta asiaa tarkastelee. Eihän kukaan ole tuonut esille laskelmia kuntakylttien poistamisesta syntyvistä säästöistä. Läänienkin lakkauttamista paheksuttiin, mutta nyt kun on uusi läänijako vanhaa ei enää haikaile kukaan. Tilalle tuli moniselitteiset “elyt ja älyt”.

Jospa Keskisuomeen riittäisi yksi koko maakunnan kattava iso kaupunki, sillä jos tämä alue jaetaan neljään pieneen osaan, olisi aina niitä, jotka tuntevat vääryyttä jäädessään syrjässä ”mopen osille”. Syrjäkylän asukas pääsisi samalla käymään kunnon marketissa, kun kerran matkustaa kuntakeskuksen palveluita hakemaan.
Vanhastaan tunnettua on se, että ken harvaan asutulla syrjäkylällä vastustaa muutosta, jää viimein vähemmistöön ja hän potee katkeraa mieltä. Viisas ihminen tukee muutosta, mutta siten että, saa oikeutetusti äänensä kuuluville, jolloin tulevaisuus on juuri se kaikkien haluama paras vaihtoehto, eli epäonnettomuus.

2 kommenttia:

 1. Miten ne palvelut voi huonontua, jos kuntia yhdistetään? Eihän palveluja ole nytkään. Yhdistyessa saattaisi jopa löytyä oman kunnan sisältä joki palvelu. Isäntämiehet tässä vain pelkäävät menettävänsä valtuustopaikkansa!

  VastaaPoista
 2. Kuntauudistuksessa myös tunteet, siis paikkauntalaisten, nousevat pintaan. Itse en asu synnyinkunnassani, toivon, että kunta saa pitää itsenäisuutensä. Palvelut eivät tämän kummemmaksi muutu vaikka kuinka yhdistetään ihmisten kotikuntia toisiinsa.
  Sama virsi jatkuu kuin nytkin, jonoja terveyspalveluihin, erikoispalvelut ovat yhtä kaukana kuin nytkin, kaupat ja muut palvelut edelleen samoin.
  Ehkä suurimmat kärsijät ovat lapset ja nuoret. Kouluja lakkautetaan, tarjoja yhdistetään. Koulukiusaaminen lisääntyy, lasten psyykkis et ongelmat lisääntyvät.
  Meille kasvaa sairaampi kansa.
  Säästökä se on pääpointti eli rahamäärä valtionkirstussa, kun näin lyhytnäköisiä suunnitelmia esitetään. Eihän tässä säästöä tule sama väkimäärä on edelleen hoidettava. Hallintokoneisto vain keskittyy yhteen paikkaan.

  VastaaPoista