perjantai 17. helmikuuta 2012

Tarhattu linjanorsu

Suurilla sähköyhtiöillä on ollut ylipääsemättömiä ongelmia linjojen kanssa. Myrsky kaataa puita langoille ja lumi painaa ja katkoo kaapeleita, oksat taipuvat ja virta pätkii. Luonnon oikuista on seurauksena pitkiä sähkökatkoja. Monet maa- ja kotitaloudet ovat olleet ongelmissa, koska karjaa ei ole voinut hoitaa ilman tuota tuiki tärkeää sähkövirtaa. On siinä sulanut myös pieniä pakastimia ja jäänyt monet urheilukilpailut ja muut kauniit ja rohkeat näkemättä.

Jotain tarttis sähköyhtiöitten tehdä, muutakin kuin kerätä voittoja osakkeenomistajille. Sähköfirmat ovat siitä hyvässä asemassa, että ei niitä kilpailevia linjoja kukaan ainakaan hetkessä pystytä. Langaton sähkönsiirto on tietenkin tulossa, mutta ei se tähän hätään ehdi. Menihän langattoman puhelimenkin kehittämiseen oma aikansa. Ukkosella on jo tekniikka käytössä, mutta eipä Ukko anna patenttia niin vain sähköfirmojen käyttöön.

Jotakin tilapäistä on keksittävä. Ehkä tulevaisuudessa ennen langattomuutta kaivetaan kaapelit teiden varsiin ja laskuojiin. Nopeimmin voisi olla käytettävissä LINJAnorsut. Norsu on vahva ja voimakas eläin joka jaksaa tarpoa metsässä paremmin kuin vahvinkaan sähköukko. Norsun voimilla voi karstaa lumet langoilta ja tempaista lähellä kasvavat karahkat juurineen.

Nyt vain aloitetaan Linjanorsujen tarhaus, jalostus ja koulutus. Kissat ja koirat ovat kansantaloudellista tuhlausta ja eettisesti väärää toimintaa, kerrottiin joku päivä sitten telkkarissa ja ratiossakin siitä on puhuttu useampaan otteeseen. Olishan norsu jotakin uutta koska sille olisi hyötykäyttöä noissa linjahommissa. Ei sitä lumi haittaisi eikä tuuli tuivertaisi. Sähköukko vain norsujen ohjaksiin ja linjoille. Olis siinä samalla vähän eksotiikkaa katseltavissa, kun ei aina Korkeasaareen kerkeä.

3 kommenttia:

 1. Ehdottomasti, loistava idea. Mutta siitä kannattaa olla aika hissukseen, muuten Pelastakaa edes norsut ry. nousee Olarin vihreiden komppaamana takatöppöjaloilleen vastustamaan moista villieläimen hyväksikäyttöä

  VastaaPoista
 2. Kannatettava ajatus. Kuinka hauskaa olisikaan tarhata norsuja! Paitsi että niitä käytettäisiin linjanorsuina, niistä saisi norsunluuta, jota voisi köyttää erilaisten korujen materiaalina. Nahkoista saisi helposti nahkatakkeja lihvillekin ihmisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme ettei noin loistavaa ideaa ole jo pantu käytäntöön!
   Kai ne sähköukot äkkiä oppisivat norsunkin selkään kiipeämään, nopeastihan se tolppaankin nousu sujuu.

   Poista