perjantai 27. huhtikuuta 2012

Ei kaikki ole sitä miltä näyttää

Tietääkö sitä kukaan onko, ilmasto lämmennyt tai pysynyt entisellään? Minusta lämpenemistä on tapahtunut, mutta se on sitä mutua, jolla ei tieteellistä näyttöä ole. Olihan ennen kaikki paremmin miksi ei myös ilmasto. Nyt kevät tuli hitaasti, mutta eilinen vesisadepäivä ja tämän päivän aurinko tekevät yhdessä ihmeitä. Luonto muuttuu kesäiseksi, eikä sitä muuten huomaisi, ellen päittäin ottaisi joitakin valokuvia.
Kotoutunut
Vuosia sitten toin pienen sinivuokkomättään jostain etelästä, Repäisin sen irti tienpenkasta ja nytkin tuo pihaan tuomani sinivuokko sinnittelee. Ehkä huomenna, mahdollisti jo tänä iltana se avaa kokonaan siniset silmänsä. Ei sitä uskoisi sen elämänvoimaa, ellei itse näkisi.

Varsinaisiin pihatöihin ei vielä ole oikea hetki, ei ainakaan meidän pihassa. Maapohja, kun on hiesusavea, ja eilinen vedentulo toki sulatti pois viimeiset lumet, mutta on se maa niin niljakas, että on syytä odottaa vielä muutama päivä. Monet kukat kuten krookukset ja pienet liljat ovat hyvässä vauhdissa. Myyrätkään eivät ole tehneet tuhoa viime talvena. Pupujussit sensijaan ovat nakertaneet joitakin omenapuidenoksia.
  Oliko ennen, että
 1. eläkeläiset näyttivät vanhemmilta
 2. kevät oli kauniimpi
 3. kottaraisia oli enemmän
 4. jäseniä kolotti vähemmän
 5. poliitikot olivat rehellisempiä
 6. raha oli arvokkaampaa
 7. ruohokin oli vihreämpää
 8. saunassa sai makoisammat löylyt
 9. televisiot olivat pienempiä, mutta niistä tuli parempia ohjelmia
 10. ulkomaalaisia tapasi harvemmin

1 kommentti:

 1. Moni asia nyt paremmin kuin ennen. Mutta kottaraisia on vähemmän ;) Raha oli varmaankin arvokaampaa, eikä paikkoja kolottanut koskaan:-D Ja oli tosi harvinaista nähdä ulkomaalasia varsinkin tummaihoisia. Kuiskaan hiljaa tän sanan "neekeri" , kun ei sitä uskalla ääneen sanoa. Meille tuli kerran kouluun tällainen näytille, hän oli Ambomaalta.
  Kun 60-luvulla kuljin koulumatkoja, niin sähkölangat oli mustanaan kottaraisia syksyisin. Siitä on jäänyt tietynlainen tunnelma muistoihin :) Nyt olen nähnyt kottaraisia vain muuttomatkalla suurempien lintujen joukossa niiden parvissa. Tänä keväänä niitä oli kyllä satamäärin töyhtöhyyppien seassa. Syksyllä muuttivat suokukkojen seassa :)

  VastaaPoista