sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Interaktiivisesti ilmoista

On aika hassu tapa aloittaa puhuminen tai kirjoittaminen ilmoista, mutta se on vaan niin tavattoman helppoa. Parin virkkeen jälkeen voi taas puhua ihan mistä vaan. Olemme varmaan kaikki tapojemme orjia, eivätkä ne ole aina kovin hyviä. Onko sitten syytä huolestua omista tavoistaan, ehkä ei, mutta on tavatonta, jos ei tapojaan itse huomaa. Varmaan lähimmäisillä on joku kynnys palautteen antamiseen. Ehkä puolisolla on siihen lähes yksinoikeus, mutta, ainakin minusta tuntuu, kuin hän käyttäisi neuvontaoikeuttaan joskus liiankin kärkkäästi.

Palaan vielä säätilaan, joka on tänään kuin morsian, mutta miten lie Vapun aikaan? Järvien jäät ovat ihan siinä hilkulla, joten pieni vesisade ja kunnon tuuli, niin jäät ovat tipotiessään. Lumien lähdettyä keväiset tienvarret ovat roskaisia, mutta roskien seasta pilkistelevä keltaiset leskenlehdet.

Tienvarret siivotaan kohtapuoleen ja sinne jäävät roskat  pian vihreä ruoho peittää. Katselin järvien rantoja jotka ovat myös roskaisia. Ovatko pilkkijät jättäneen muovinsa ja kaljapurkkinsa jäälle ja nyt keväällä ne rantautuvat. Jonkilainen siivottomuus on varmaan jokaisen yhteinen synti, enkä sitä sano, että itse synnitön olisin. Tulee sitä roskaa joskus jätettyä, kun kukaan ei huomaa.

Linnut ovat nyt aktiivisia ja yritinkin tänään kuvata joitakin. Kamerassa minulla oli painava 80-200 f2.8 zoomi, joka ei mikään lintulinssi ole. Yritin sillä tähyillä västäräkkejä, mutta en sitten ottanut yhtään kuvaa, kun en päässyt riittävän lähelle. Sorsa sensijaan antoi ottaa vaikka miten monta potrettia, eikä variskaan kuvaamisestani moittinut.
Ulkoilevia Ihmisiä olisi mukavaa kuvata, mutta yleensä rohkeus pettää. Olen joskus kysynyt luvan kuvan ottoon, mutta aika pieni prosentti ihmistä suostuu varauksetta satunnaisen kulkijan kuvattavaksi. Varmaan minäkin olisin hyvin epäilevä, jos joku kysyisi minua valokuvamallikseen.

Itnteraktiivisuus on vierasperäinen sana, jonka olen varmaan lukenut ensikerran joitakin vuosia sitten, kun puhuttiin interaktiisien televisio-ohjelmien tulosta. Onhan niitä nykyään ohjelmia, joissa katselija voi sosiaalisen median tai puhelimen kautta olla yhteydessä tuotantoon. Ainakin nämä blogit toimivat kaksisuuntaisesti, mutta harvoin silti tulee kommenttia antaneeksi. Olemma varmaan aika ujoja ihmisiä tykkänään.

Bongailusta: Linkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti