sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen munapula


Aurinkoista Pääsiäistä
Ruoka on ihmiselle välttämätöntä, sen huomaa ainakin siitä miten media suhtautuu, jos jostakin ruuan raaka-aineesta tulee pulaa. Jokin aika sitten voi oli vähissä ja nyt Pääsiäisen aikana on munapula. Ihan itse se oli todettavissa, kun eilen kävin marketissa, niin eipä ollut ainuttakaan kananmunaa tarjolla. No onneksi oli vielä muutamia kaapissa, joten ei aivan munatonta pääsiäistä tullut.

On se hyvä, kun joskus jokin ruoka-aine loppuu. Huomaamme paremmin, että ei se ruoka ole ihan itsestään selvyys. Ruuantuotannon pitää olla tuottajalle kannattavaa, ja uusien tuotantoa rajoittavien määräysten tullessa vaikutus on suoraan näkyvissä riittävyydessä ja myös hinnassa. Nyt osa kanaloista on lopettanut uusien säädösten tullessa voimaan. Tietysti nyt tarjoutuu myös tuottajilla mahdollisuus tuotannon laajentamiseen, etenkin jos tuotantoinvestointi kannattaa.
Pääsiäinen

5 kommenttia:

 1. Joo... milloin on 'voi-vuori' tai 'muna-vuori'...
  Näin ne saadaan helposti hävitettyä.
  Siitä puhe - mistä pula...
  Pulasta huolimatta - 'kuva-pulaa' emme kärsi...!
  Hyvää jatkoa Pääsiäiselle...

  VastaaPoista
 2. Hieno talvikuva,kivat varjot ja ihanasti jäljet, (kenen?) kaareutuvat kaislikon ympäri. Ja lopuksi sielukas kanis. Kanikset olivat lopussa meidänkin kaupasta, ja vasta toisesta löysin mämmiä, ymmärrettävää, sesonkituotteet. Nämä kevään KorkeatHetket, ovat yhtä lyhyitä kuin KysyntäHuiput.

  VastaaPoista
 3. Vanha sanonta "vastavalo on voimaa" pätee tässäkin talvikuvassa. Jäljet on ilmeisesti jäniksen.

  VastaaPoista
 4. Vaikka jokin tuote on lopussa, niin toista on olemassa kuitenkin - nälkää emme pääse näillä näkymin näkemään.

  VastaaPoista
 5. Oi miten aurinkoinen on pääsiäismunankin ilme.

  VastaaPoista