torstai 26. huhtikuuta 2012

Sade

Valokuvatorstain  -hakusana
CD-Facta kertoo sateesta mm. seuraavaa:

—Sade; ilmakehän vesihöyryn tiivistymis- tai härmistymistulosten putoaminen maahan. Tavallisia sademuotoja ovat vesi-, lumi-, rae-, lumirae- ja jääkidesade. Räntäsateessa on sekä vesipisaroita että lumihiutaleita; jäätävässä tihku- tai vesisateessa alijäähtyneet pisarat jäätyvät osuessaan maahan tai esineisiin. Vesisateessa pisaroiden läpimitta on 0,5–5 mm ja putoamisnopeus n. 9 m/s sekä vastaavasti tihkusateessa 0,1–0,5 mm ja alle 2 m/s.
Tänään on oikeastaan ensimmäinen kunnon vesisadepäivä. Välillä satoi reippaasti, mutta kuvan ottaessani satoi vain tihkua. Ilma on hämärä, joten pienellä aukolla ja 8 sekunnin valotusajalla, sain joitakin autojen valojen viiruja piirtymään kuvaan. Olisi pitänyt odottaa vielä illan pimenemistä, mutta kuva on päivällä otettu ja se kertoo keväisen sateen tunnelmasta. Kunhan nyt saadaan aurinkoisia lämpimiä päiviä niin Vapuksi ehtii tulla vaikka kesä.

9 kommenttia:

 1. Hei Savu, jännittävä kuva! (Usi yritys, korjasin virheen.)

  Ilmoittauduin lukijaksesi, mutta jostain syystä tiedoistani ei näy blogejani, jos tahdot tietää, kuka olen. Siis Iineksen kuvista Iines tässä. Kiitos, että ilmoittauduit lukijakseni!

  VastaaPoista
 2. sade -haetaanko blogistasi vesimääriä vai muuten sadetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytin haasteen toisen momentin mahdollisuutta ja hain sade aiheen katsomalla vain ulos ikkunasta, josta jatkoin Factaan katsomaan tarkempaa tietoa sateesta. Kuvan kävin ottamassa, kun sade oli tauolla.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen näkemys päivän haasteeseen! Et ole lähtenyt kuvaamaan helpoimman kautta. Joku olisi saattanut räpsäistä nopeasti sateisen kuvan kotinsa etuovelta. :) Ja onhan tuossa pitkässä valotuksessa myös oma pieni vaaramomenttinsa, jos kamera kastuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateella on helppo kuvata, kun vetää kaupan muovikassin kameran hupuksi. Objektiiville pitää tehdä reikä ja vastavalosuoja estää pisadoiden pääsyä objektiiviin, joka kannattaa suoata sekin UV-suotimella. Tuossa kuvassa minulla oli polarisaatiosuodin.

   Poista
 4. Upea tunnelma kuvassasi! Ei yhtään synkkä vaikka märkää onkin.

  VastaaPoista
 5. Ihmettelin minäkin, tullaanko blogiisi Sade-hakusanalla. Luin tuosta, että käytit haasteen toista mahdollisuutta vastaukseen. Kuvassa on oikea sadetunnelma..

  VastaaPoista