maanantai 23. huhtikuuta 2012

Puhelinkaupassa

Hyvä ja siisti puhelin, mutta akku on finaalissa.
Sattui tänään tulemaan todellista tarvetta käydä kodinkoneliikkeessä. Hoidettuani varsinaisen asian kuntoon, en voinut välttää kiusausta poiketa katsomassa myös uusia puhelimia. Samalla sinne sattui pari tuttuakin samalle luuri osastolle. Totesin, että olen ostamassa itselleni ensimmäistä matkapuhelinta. Eivät meinanneet minua uskoa, mutta kun kerroin työssä ollessani aina käyttäneeni työnantajan puhelinta, ja tämäkin nykyinenkin on vielä perua siltä ajalta.

Kotona ollessani en tarvitse puhelinta koska silloin olen lähellä tietokonetta, jolla hoidan kaiken mahdollisen yhteydenpidon sukulaisiin, ystäviin ja kylänmiehiin. Skypeä on kätevä käyttää, kun on vielä nopea 24 mb:n nettiyhteys.

Ovat nuo uudet puhelimet hienoja laitteita, mutta on niissä vielä kehittymisen varaa. Kyselin miten hyvän puhelimen saisi kiinnitettyä 1/4” kierteellä kamerajalkaan, ei löytynyt keinoa, vaikka puhelimissa löytyy 1080x1920 full HD videolaatu. Se on paha puute, ettei kameraa saa kiinni kunnon jalustaan.

Toinen puute on mielestäni että kirjoittamisen pitää aina tapahtua siinä kosketusnäytöllä hipelöiden. Toivoisin että puhelimeen voisi liittää kunnon näppäimistön USB tai Bluetooth liitännällä. Ei voi! No voi voi! Miksi ei kännykästä voi kehittää monipuolisen multimedia jäjestelmää, johon voisi helposti liittää kaikkea mahdollisia lisälaitteita.

Eivät nämä nyt ihan kauheita puutteita ole, mutta, kun jostakin pääsin marmattmaan. Mikäli olisin todellisessa puhelimen tarpeessa olisin voinut ostaa Samsungin Galaxy Note älykön, joka olisi minulle mieluinen, jos todella tarvitsisin uuden luurin, mutta jatkan edelleen vanhalla perus GSM nokialaisella. Ehkä odotan, että Nokia, kunniakas merkki nousisi vielä siivileen ja tekisi markkinoiden parhaita järjestelmä-älykännyköitä.

Mustavalkomaanantai #114 MERKKI.

3 kommenttia:

 1. Ennen tekstisi lukemista katsoin kuvaa ja mietin, että "se on Nokian menoa nyt". Sitten luin tekstin ja sain kuvalle selityksen, joka olikin päinvastainen.:) Hieno kuva ja muutenkin Nokian perusluurit ovat kännyköistä parhaita, jos käyttää puhelinta vain soittamiseen ja tekstiviesteihin.

  VastaaPoista
 2. Samaa ajattelin kuin Valua Kuvasa, että se on Nokian lähtö edessä.

  Oma kännykkäni on vanha sekin, ja toivon että se pärjäisi vielä pitkään. Ihan hirvittää uuden puhelimen ostaminen, kun niistä sitten pitäisi tietää jotain. Kameratoiminto ei kiinnosta. Kamera kun kulkee muutenkin mukana.

  VastaaPoista
 3. tuo malli oli aikoinaan ihan hyvä kunnes levisi sekin ajan mittaan - pitkään sitä käytin ja nyt lastenlasten leikeissä kuoret

  VastaaPoista