perjantai 11. tammikuuta 2013

Nimitettiin ammattiaikojaksi

"Tammikuun on kohta puolessavälissä, joten eiköhän sun jo olisi aika aloittaa toteuttaa niitä uudenvuodenlupauksiaksisi", sanoi vaimo sohvalla lojuvalle
miehelleen.

— Niinpä taisin minä jotakin luvata, puolustautui Heikki vaimolle odottaen pitemmän nuhdesaarnan siitä alkavan.

—Aika monta asiaa sinä lupasit. Tipaton tammikuukin ja lupasit olla vähemmän syömättä ja kallista maitoakin lupasit juoda vähemmän. Ethän sinä ressukka taida edes muistaa mitä kaikkea olet luvannut. Huusholliakin lupasit tapetoida, päätit joskus auttaa minua siivoamaisessa. Päivät pitkät sinä vain istust tietokoneesi vieressä, sen ruutua tuijottaen. Pihakin on taas lumestakin siivoamatta, luetteloi vähitellen hiiltyvä naisihminen puolisolleen.

Tuli siinä pitkä ripitys, eikä varmaan ihan aiheetta, muuta miksi nuita kaikkia asioita pitäisi tehdä tänään, kunhan joskus, pohdiskeli Heikki ääneen. 

Opiksi ammattiaikojalle
Kuka meistä miehistä ei olisi vähän semmoinen "ammattiaikoja", jolla on suunnitteilla jos jonkinlaista projektia, jonka ohjaajana vaimokulta yrittää olla.

—On tämä vaimo vain hivenen lepsu projektinjohtaja, ettei vaadi kirjallista projektisuunnitelmaa, jossa olisi kaikki luvatut ja sovitut asiat aikataulutettu. Jokaisella niistä olisisi sellainen luovutuspäivä, ajatteli Heikki mielessään.

Eikös e ollut jokin vanha satu tai runo, jossa sanotaan lupailevasta harakasta että, "Moni aikoi aikoi kartanon, sai valmiiksi harakanpesän".

Nyt Heikin rouva sen keksi ja sanoi miestään ammattiaikojaksi, kun sulla on noita aikomuksia, mutta ei niinkään tuloksia.

Harmitti tuo ripitys ja vaimon aiheellinen sanominen sen verran, että taitaa Heikki kirjoittaa vakavat aikomuksensa täst edes muistiin ja tekee ainakin osan niistä aikataulun mukaisesti pois.
HAASTE

4 kommenttia:

 1. Olipa tämä nappisuoritus tai nappipakina.
  Ammattiaikoja aukesi juuri siten, kuin oli tarkoitus.

  VastaaPoista
 2. Tuommoinen kirjallinen projektisuunnitelma olisikin hyvä vaatia. Täytyypä panna mieleen ja alkaa puolisolta semmoista vaatia.

  VastaaPoista
 3. Voi ei, kohta työpaikan lisäksi vielä kotonakin joutuu tekemään projektisuunnitelmat, seurantaraportit ja palautepalaverit. Ettäs menit tuon mahdollisuuden niille paljastamaan ;-)

  VastaaPoista
 4. Voi että, nyt vasta hoksasin tuon sanan oikein! Tämä oli oikein osuva pakina muutenkin - taitaa jokaisessa meissä olla vähän ammattiaikojan vikaa, sukupuoleen katsomatta.

  VastaaPoista