sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Sataprosenttista lihaa


Maaseudun Tulevaisuus uutisoi:
—Tutkijat puolittaisivat lihankulutuksen!

Varmaan sitä on tutkittu miten lihantuotantoon kuluu paljon puhdasta vettä ja kallista energiaa. Joku pitää lihantuotantoa eettisesti kyseenalaisena. Lihan syöjäksi on kuitenkin totuttu ja sellainen ihminen, joka on käyttänyt koko elämäsnsä reilusti lihaa, ei siitä helposti luovu. Voi olla, että helppoa on luopua jostain muusta, kuten alkoholista tai tupakasta, mutta kun pitäsi liha jättää hankkimatta minua se ei innosta. 
Limousin so

Lihankulutuksen puolittaminen on jo niin suuri juttu, että siihen on sitten opittava ja totuttava kasviperäiseen proteiiniin lapsesta saakka.
Onko kansan lihavuuskaan lihansyönnistä kiinni? Kiivain karppauskeskustelu on rauhoittunut, niin sittenkin uskosin, että hiilyhdaatit aiheuttavat liikalihavuutta vähärasvaista lihaa enemmän. Katsellessani noita markettinen makeita osastoja, oikein ihmetyttää miten suuria ne ovat ja miten paljon limuja ym. sokerihöttöä kansalaisten kauppakasseissa kulkee.

Jostain syystä noita liikakiloja kulkee mukana eikä painon pudottaminen ole helppoa. Pysyvä painonhallinta on monille liikalihaville lähes mahdotonta. Mistä se sitten johtuu, että niitä kiloja on? Minusta tuntuu, että enemmän se on kiinni tankkauksen ja kulutuksen välisestä epäsuhteesta, eikä niinkään ole kiinni mistä ravintoryhmästä kalorit/joulet järjestelmään tankataan.

Terveellistä on kuitenkin, että asiasta puhutaan, mutta lihantuotannon/-kulutuksen puolittamen tekisi taas suuren joukon elintaviketjun ihmisiä työttömiksi. Epäilen ettei lihasta pihtaaminen yksistään parantaisi suurestikaan kansanterveyttä.

Linkki MT:n uutiseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti