perjantai 4. tammikuuta 2013

Suuria lupauksia


Uudenvuodenlupauksilla on pitkä perinne, eikä ole helppoa selvittää kuka on perinteen aloittanut. Ei kai sillä ole mitään väliä, sillä perinne pysyy. Julkisuudessa on ollut paljon erilaisia lupaajia ja lupauksia. Vähä merkityksetön ei ole ainakaan tasavallan presidentin uudenvuoden lupaus, alentaa palkkiotaan. Presidentillä, jos kellä on tunnetusti aina perässähiihtäjiä ja niin on tämäkin lupaus saanut paljon seuraajia.

Tähän mennessä on suurin tiedotusvälineistä lukemani erään kansanedustajan lupaus alentaa palkkionsa, jopa puoleen. Se on jo tuntuva uhraus ja osoitus ylimitoitetusta talkoohengestä.

Olikohan Sale ottanut oppinsa Manulta, joka usein tuumiskeli että, ”jotain tarttis tehdä”. Voi olla, että unilukkariksikin lupautunut vallaton presidentti panee tuumasta toimeen. Nyt sitten pelätään, että kaikkia pienikin palkkoja alennettaisiin, mutta se ei suinkaan liene tämän kupletin juoni, vaan suuremmista tuloista voidaan mitään vaarantamatta vähän kuohuja leikata.

Jos kaikilta otetaan palkasta jotakin pois, syntyy valtakuntaan seisahtunut tilanne, jossa palkkojen lisäksi muukin talous jäätyy ja pian on avantojen reunoilla ja metsissä patsaiksi jäätyneitä hahmoja, joita ei edes kevätaurinko saisi työkykyisiksi sulamaan.

HAASTE

5 kommenttia:

 1. ja jonkunlaista moraaliakin se Sauli peräsi. Onhan nämä megalotuloiset yritysjohatajat ihan vallan häpyä. Enkä tarkoita nyt mitään sukupuolitunnuksia.

  VastaaPoista
 2. Ja toivoisi kerrankin, etteivät jää vain lupauksiksi!

  VastaaPoista
 3. Ketä me tavíkset voimme sitten moralisoida ja ahneudesta syyttää jos hyvätuloiset tekevät tuollaisen tempun. Eii ole rehtiä peliä tällainen.

  VastaaPoista
 4. Ajankohtainen ja hyvä pakina.
  Minusta palkkoja on kaikkien alennettava. Kun samalla 5 %:lla lasketaan, niin pienistä palkoista alenee euromääräisesti kuitenkin vähiten. Ja mites se sitten perustellaan, että ei enää kuluteta tarpeeksi alennusten jälkeen. Kyllähän se niin on, että kulutukseen menee edelleen se 95 %:a ja vitonen muulle taholle. Olisiko tämä brunetin viisautta, en ainakaan blondi ole.

  VastaaPoista
 5. Mainio kuva ja pakina juuressa!
  Kyllä tästä tempusta riittää pohdittavaa niin suurissa kuin pienissä piireissä. Toivotaan että etenkin suurissa syntyy myös toimintaa.

  VastaaPoista