perjantai 2. elokuuta 2013

Luonnossa on jokamiehelle otettavaa

Kohta ovat puolukatkin kypsiä poimittavaksi
Näyttää siltä, että nyt on hyvä metsämarjasato. Ei se sitä tarkoita, että näin olisi joka paikassa, mutta olen löytänyt hyvät marjapaikat ja omassa kellarissa alkaa olla hyllyt täynnä. Vielä on puolukat kokonaan poimimatta ja mökillä on kymmeniä mustaherukka pensaita odottamassa alkavaa viikonvaihdetta ja poimijoita. Ei tässä muuta pelätä kuin hiostavaa hellettä ja sen laiskuutta lisäävää vaikutusta.


Näin eilen telkkarista, miten thaimaalaiset haravoivat seisaaltaan mustikkaa suuriin saaveihin. Onkohan noita välineitä kaikissa marketeissa? Voisin ostaa puolukan poimintaan, jos jostain löydän. Olen muuten aika hidas (laiska) poimija ainakin vaimooni verraten, sillä selkä on jäykkä enkä minä pidä helteestä. Minulla on huonoja kokemuksia marjastamisesta, mutta aina marjoja on saatu talven tarpeiksi.

Katselin eilisellä metsäreissulla miten, joku oli jättänyt tai sitten vain unohtanut kenkänsä lepänoksaan. Oliko se vahinko, vai tarkoituksellako on jättänyt nuo kengät oksalle. Olisin ne saattanut siitä korjata parempaan talteen, mutta kun eivät olleet minun kokoani, niin siellä roikkuvat vieläkin, ellei joku toinen niitä ole vienyt.

3 kommenttia:

 1. Siis marjojen haravointi? Tuota en ole kuullutkaan, mutta miksipäs ei : ) Puolukat tuovat mieleen syksyn, joten en halua ajatella niitä vielä : )

  VastaaPoista
 2. Veljeni käyttää tuota mainitsemaasi "haravaa"puolukanpoiminnassa! On kyllä tehokas, mutta roskaakin tulee melkoisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roskat on helppo poistaa pölynimurin lisälaitteella!

   Poista