lauantai 17. elokuuta 2013

Markku Kettulan luontokuvanäyttely Tikkakosken veteraanitalolla

—Pyydän itseltäni anteeksi, jos joskus kuvaan luonnossa liikkuessani maisemakuvan, tuumii luonnosta voimaa saava valokuvaaja. Kivet, kannot, sammaleet jäkälät jne. ovat jyväskyläläisen luontokuvaaja Markku Kettulan mielikohteita.


Kamera ja luonnossa liikkuminen on antanut paljon eläkepäivinään kuvaamisen aloittaneelle miehelle. Markku Kettulan luontokuvanäyttely "Mystinen metsä" on esillä Tikkakosken tohinoiden (15-18.08) ajan Tikkakosken veteraanitalolla.

Hän kuvaa pokkarikameralla ja käyttäen kuvatessa kameran automatiikkaa. En käsittele kuvia ennen tulostamista, vaan luotan kameran kykyyn nähdä, kuten minäkin. Kuvausreissuillani syntyy 60-90 otosta kerrallaan, joista aina muutama ruutu on muita mielenkiintoisempi, kertoilee kuvaaja esitellessään yleisölle seinällä olevien teosten sisältöä.

— Pyrin näkemään luonnossa erilaisia kuvioita ja hahmoja, niitä löytyy jäästä, kivien jäkälä pinnoista ja kelon kyljestä, mistä milloinkin. On opittava näkemään ja sitten niitä kuvioita alkaa löytyä melkein etsimättä.

Markku Kettulan kuvissa on mielikuvia


1 kommentti:

  1. Olen täysin samalla linjalla kuvauksen kanssa. Mielikuvat tekevät kuvan. Johtuu varmaan siitäkin, että itselläni on huono kamera ja olen laiska opettelemaan tekniikkaa : )

    VastaaPoista